Екип

Picture1

Цвета Балийска- основател, артистичен и маркетинг директор, режисьор и преподавател

Цвета е актриса, театрален режисьор, преподавател, продуцент, културен мениджър, акредитиран обучител по  playback театър към Center for Playback Theater (USA). Завършила е Социална педагогика (СУ „Кл. Охридски“, 2001), Актьорското за драматичен театър (НАТФИЗ, 2006), магистър  „Артистични психо- социални практики“ (НБУ, 2013). Основател и ръководител на Академия и Театър Драмеди, които ръководи от 2010г. Разработва авторска система за преподаване на емоционална култура и кариерно ориентиране чрез театър и действени методи. Ръководи екип от професионалисти и организира и провежда множество курсове, семинари и обучения. Член на борда на директорите на Center for Playback Тheatre (USA) от 2021г. Основател и художествен ръководител на Playback театър „Тук и сега ” от 2013г. първата професионална компания за Playback театър в България- член на Iinternational Playback Theatre Network (IPTN). Повече от 6 години работи с хора с увредено зрение и чрез театрални методи им помага да подобрят своите социални умения, самочувствие, независимост, мотивация и кариерна ориентация. Обучава лидери за преподаване на театър, playback театър и приложен театър за работа с различни групи.

Picture2

Цветина Матова- заместник директор на Театър и Академия Драмеди, хореограф и преподавател

Завършва НАТФИЗ с профил „Танцов театър“, магистър по Начална училищна педагогикав СУ „Св. Климент Охридски“ Съчетава двете специалности, преподавайки съвременен танц на деца на различна възраст в страната и чужбина. От 2018г. е хореограф на театър и Академия Драмеди. Освен танцова техника и движенческизадачи, в заниманията си с малките актьори, тя работи с техните чувства и емоции, давайки им телесен израз. Цветина Матова също е мениджър продукция на Сдружение Творци, основател и мениджър на детска група за танц и театър „Dancing Play“ от 2017г. Актриса, диригент и организатор в Playback театър „Тук и сега “. От 2017 г. организира представления, обучения, курсове за личностно развитие и ритрийти. От януари 2022 е мениджър продукция на Сдружение Творци и директор на BG Playback театрален фестивал 2022

Picture3

Пламен Петков- преподавател, технически мениджър и асистент режисьор

Пламен звършваАктьорство за драматиечентеатър“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2018 година. Обучаван в Акдемия Драмеди през 2013- 2014 година.  Завършва тригодишен стаж в Сдружение Творци през 2020 година в специалности „Практикуване и преподаване на playaback театър“ и „Преподаване на актьорско майсторство и емоционална култура за деца и младежи. Създаване на авторски театрални представлния“.  Той е и преподавател и обучителв Академия „Драмеди“, асистент режисьор в Театър Драмеди и технически отговорник от 2018 година. Отговаря за  изпълнението на сценографията и реквизита на представленията.

Член на общото събрание на Сдружение Творци, мениджър човешки ресурси, организатор събития, координатор и технически отговорник. Организира и координира репетициите и представленията в  Театър „Драмеди“. Актьор и организатор репетиции в Playback театър „Тук и сега“. Музикант на ударни инструменти в  музикалната формация „Драмеди Бенд“.

Picture4

Христо Добринов Петков- музикален педагог

Христо Петков е потомък на видни български музиканти и музикални педагози. Основател и ръководител на Ансамбъла за Електроакустична Музика. Член на Съюза на Българските Композитори. Носител на редица международни награди за композиция. Участвал в редица групи (Спринт, Фактор и др.) и се изявява самостоятелно като пианист, китарист и певец.Практиката му на музикален педагог се корени още в младежките му години, когато го е правил безвъзмездно. По-късно започва да преподава системно пиано, синтезатор и пеене.

Picture5

Маргарита Маринова- преподавател и асистент режисьор

Маргарита  звършва „Софтуерно инженерство“ в ТУЕС към ТУ – София през 2019 година. Изучава „Информатика и софтуерни науки“ в Технически университет – София от 2019 година. Проджект мениджър от 2019 година в Haemimont и след това SoftServe. Обучавана в Акдемия Драмеди през 2009-2019 година.Стажант обучител в Академия Драмеди през 2019-2020, Тя е и преподавател и обучител в Академия „Драмеди“, асистент режисьор в Театър Драмеди от 2020 година. Отговаря за изпълнението на сценографията и помага в изпълнението на репетициите и представленията в Театър „Драмеди“.

Privacy Preference Center

Analytics

Анализите помагат да разберем какво се харесва на потребителите и на коя страница са отделили най-голямо внимание.

Google Analytics