Екип

Picture1

Цвета Балийска- основател, артистичен и маркетинг директор, режисьор и преподавател

Цвета е актриса, театрален режисьор, преподавател, продуцент, културен мениджър, акредитиран обучител по  playback театър към Center for Playback Theater (USA). Завършила е Социална педагогика (СУ „Кл. Охридски“, 2001), Актьорското за драматичен театър (НАТФИЗ, 2006), магистър  „Артистични психо- социални практики“ (НБУ, 2013). Основател и ръководител на Академия и Театър Драмеди, които ръководи от 2010г. Разработва авторска система за преподаване на емоционална култура и кариерно ориентиране чрез театър и действени методи. Ръководи екип от професионалисти и организира и провежда множество курсове, семинари и обучения. Член на борда на директорите на Center for Playback Тheatre (USA) от 2021г. Основател и художествен ръководител на Playback театър „Тук и сега ” от 2013г. първата професионална компания за Playback театър в България- член на Iinternational Playback Theatre Network (IPTN). Повече от 6 години работи с хора с увредено зрение и чрез театрални методи им помага да подобрят своите социални умения, самочувствие, независимост, мотивация и кариерна ориентация. Обучава лидери за преподаване на театър, playback театър и приложен театър за работа с различни групи.

Picture2

Цветина Матова- заместник директор на Театър и Академия Драмеди, хореограф и преподавател

Завършва НАТФИЗ с профил „Танцов театър“, магистър по Начална училищна педагогикав СУ „Св. Климент Охридски“ Съчетава двете специалности, преподавайки съвременен танц на деца на различна възраст в страната и чужбина. От 2018г. е хореограф на театър и Академия Драмеди. Освен танцова техника и движенческизадачи, в заниманията си с малките актьори, тя работи с техните чувства и емоции, давайки им телесен израз. Цветина Матова също е мениджър продукция на Сдружение Творци, основател и мениджър на детска група за танц и театър „Dancing Play“ от 2017г. Актриса, диригент и организатор в Playback театър „Тук и сега “. От 2017 г. организира представления, обучения, курсове за личностно развитие и ритрийти. От януари 2022 е мениджър продукция на Сдружение Творци и директор на BG Playback театрален фестивал 2022

Picture3

Пламен Петков- преподавател, технически мениджър и асистент режисьор

Пламен звършваАктьорство за драматиечентеатър“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2018 година. Обучаван в Акдемия Драмеди през 2013- 2014 година.  Завършва тригодишен стаж в Сдружение Творци през 2020 година в специалности „Практикуване и преподаване на playaback театър“ и „Преподаване на актьорско майсторство и емоционална култура за деца и младежи. Създаване на авторски театрални представлния“.  Той е и преподавател и обучителв Академия „Драмеди“, асистент режисьор в Театър Драмеди и технически отговорник от 2018 година. Отговаря за  изпълнението на сценографията и реквизита на представленията.

Член на общото събрание на Сдружение Творци, мениджър човешки ресурси, организатор събития, координатор и технически отговорник. Организира и координира репетициите и представленията в  Театър „Драмеди“. Актьор и организатор репетиции в Playback театър „Тук и сега“. Музикант на ударни инструменти в  музикалната формация „Драмеди Бенд“.

Picture4

Христо Добринов Петков- музикален педагог

Христо Петков е потомък на видни български музиканти и музикални педагози. Основател и ръководител на Ансамбъла за Електроакустична Музика. Член на Съюза на Българските Композитори. Носител на редица международни награди за композиция. Участвал в редица групи (Спринт, Фактор и др.) и се изявява самостоятелно като пианист, китарист и певец.Практиката му на музикален педагог се корени още в младежките му години, когато го е правил безвъзмездно. По-късно започва да преподава системно пиано, синтезатор и пеене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Велин Балийски- Лино- асистент режисьор и преподавател

Велин Балийски- Лино e роден в артистично семейство. Има над 15 години опит в областта на визуалните изкуства. Той започва да открива страстта си към тях от ранна възраст. В началото на университетските си години е забелязан и отличен от Проф. Людмил Христов (Директор на Радио-телевизионния център на Нов български университет). Започва да участва в професионалните му проекти като асистент. На терен е забелязан и от Емил Христов (известен български кинооператор). Участва в негови кино и фотографски проекти на много високо ниво. Има богат опит като асистент- режисьор в едни от най-големите продуцентски къщи в България „Междинна станция“; на Иван и Андрей и много други. Има дългогодишен опит в телевизията в областта на видео монтажа. Водещ на големи групи в тиймбилдинги с различни програми за развитие на групи и личности. Създател на „Lino Workhouse“- видео къща, където се реализират проекти от идеята през заснемането, постпродукцията до финалния продукт.

Lilly_Samokovska

Лилия Самоковска- графичен дизайнер

От 2019 г Лилия е графичен дизайнер на свободна практика, работи със Сдружение „Творци“ от 5 години и отговаря за всички визуални и рекламни материали, лога, визуална идентичност на всички дейности. Работила е като графичен дизайнер в „Etel- Digital Agency“ Ltd. (2013 – 2017 г.) и р-а „Стакс“ ЕООД (2017 – 2019 г.)
317856114_863216564831591_3690149943402667535_n

Яница Станкева -мениджър социални медии

Яница Станкева е мениджър социални медии на Сдружение Творци. Работи в сферата на изкуството и културата като координатор и мениджър социални медии към различни театрални и танцови проекти. Завършва магистърска степен със специалност “Театър и общество” в НБУ, София, “Хореография и Режисура” в АМТИИ, Пловдив, “Икономическа социология” в УНСС, София.

stefka dimitrova picture

Стефка Димитрова - директор на "Playback Театър Варна"

Стефка Димитрова- Драмеди Варна- е директор на „Playback Театър Варна“, където участва също като диригент и актьор, както и член на Playback театър „Тук и сега“ под менторството на Цвета Балийска. Стефка е преминала множество обучения и уъркшопи, водени от опитни преподаватели от България и чужбина, включително международното обучение „Playback Theatre Leadership“, което е единственото световно признато ниво за акредитация на обучители по Playback театър. Стефка има също и дългогодишен опит в образователни програми за деца и младежи в неформалния сектор – зелени училища, приключенски програми, семинари и планински програми, в които прилага и доразвива методи и техники, придобити от множество обучения за работа с деца и младежи, фасилитиране на групи, арт терапия и други.

Александра Рогова - Playback практик

Александра Рогова- Драмеди Варна- е Playback практик, дългогодишен йога преподавател с опит в работата и игрите с деца, води групови занимания на хора в различни възрасти. Преминала е сертификационен курс към Playback театър „Тук и сега“. Завършила е Национална Спортна Академия със специалност Треньор по йога. Учи магистратура по психология, преминала през Базова програма на Дружество по Позитивна Психотерапия в България. Пее и се занимава с лечебно пеене. От 2012г. води йога за тийнейджъри, детска йога, групи за себеразвитие, детски приключенски и спортни лагери. Участва като доброволен асистент и капитан в екипите на семинарите на Есенс за тийнейджъри и възрастни, както и в доброволчески групи за работа с деца в неравностойно положение. За пълноценните групови занимания спомагат обученията и: Сугестопедично обучение „Играя и работя с деца“, Детска йога, Слънчева педагогика, Шотокан карате, Ненасилствена комуникация.