ФАТ

FAT-logo

Фестивалът на авторския театър- ФАТ e дългогодишна мечта на Театър Драмеди да се създаде пространство за среща и изява на авторските представления и колективи. ФАТ е oрганизиран от Сдружение Творци и Театър Драмеди.  Директор на фестивала е Цвета Балийска. Фестивалът представя авторски представления в 2 интензивни дни- 8 спектакъла, 2 театрални уъркшопа, 2 дискусии и един концерт на Драмеди Бенд- авторска музика от театрални представления. Първото издание на фестивалът се провежда на 27 и 28 март 2021 година в Нов театър НДК. В него участват Ованес Торосян, Театър Драмеди, Танцова компания Дюн, Performance room, Playback театър „Тук и сега“.  По повод 10 години Театър Драмеди ще има изложба с реквизити, костюми, плакати, видеа и снимки.

ФАТ има за цел да превръща столицата в център на авторския театър всяка година, в който български и международни артисти, независими компании и продукции да представят театрални представления изцяло с авторско съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. За първи път зрителите ще имат възможност да видят и почувстват какво е това „авторски театър“ и как театралните жанрове могат да си взаимодействат с различни сценични форми или концепции като танцов театър, playback театър, моноспектакли, импровизационен театър и др.

Фестивалът е с намерение да представя ежегодно театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Фестивалът цели да покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, stand-up comedy, импровизационен театър и др.

Първото издание на Фестивал на авторския тетаър, което беше отложено заради извънредното положение в страната се случи! Организатори са Театър Драмеди и Сдружение Творци, с партньорството на Нов театър НДК, Държавна агенция за закрила на детето и Народно читалище Николай Хайтов. Специални участници в програмата на 1вото издание бяха: Театър “Драмеди” (София), Playback Театър „ТУК И СЕГА“(София), Танцова компания „Дюн“ (Бургас), Performance room (Варна), Ованес Торосян (София). Фестивалът се осъществи с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Два дни, 8 авторски представления, две театрални работилници, изложба, концерт, предизивкателства, фото корнер с реквизит от представления, споделяне, разговори, забавление! Благодарим на всички участници и партньори! До догодина!

Ден 1
Ден 2